Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αναγνωρίζοντας Μια Τοξική Σχέση

φωτογραφία από τη σειρά behind your smile



Έχετε σκεφτεί πότε αν βρίσκεστε μέσα σε μια τοξική για εσάς σχέση? Κι ώμος υπάρχουν διάφορα σημάδια που μπορούν να σας δώσουν απάντηση. Οι περισσότερες σχέσεις εκεί έξω διαφέρουν από αυτό που βλέπουμε στο σινεμά η διαβάζουμε στα βιβλία.

Ας ορίσουμε ώμος πρώτα πως είναι μια υγιεί σχέση. Υγιείς σχέσεις είναι εκείνες που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουμε τον εαυτό μας, άλλα όχι σε βάρος των γύρω μας, είτε πρόκειται για τον σύντροφο μας είτε για την οικογένεια μας.

Πως όμως θα καταλάβετε ότι ζείτε μια τοξική σχέση?

Όταν βάζετε την Ευτυχία των άλλων πάνω από τα δικά σας θέλω και παραμερίζοντας τα πράγματα που σας ευχαριστούν.

Όταν στο τέλος της ημέρας αισθάνεστε συναισθηματική και σωματική κόπωση. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κάνει να νιώθετε μειονεκτικά.

Όταν το άλλο άτομο προσπαθεί να αλλάξει το γούστο σας και να εδραίωση το δικό του. Εσάς μπορεί να σας αρέσουν διαφορετικά πράγματα.

Εάν το άτομο με το όποιο είστε πάντα μετά από ένα τσακωμό κατηγορεί εσάς και σας υπενθυμίζει με κάθε τρόπο τα λαθη του παρελθοντος.

Σας ζηλεύει με έναν όχι και τόσο υγιή τρόπο αφού θέλει να ελέγχει τα πάντα κάθε στιγμή. Να θυμάστε όσο και να μας τυφλώνει η αγάπη, ακόμα και μέσα σε μια σχέση ο καθένας πρέπει να έχει τον προσωπικό του χώρο και χρόνο.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι πρέπει να διατηρήσουν τη σχέση τους με κάθε κόστος, ο μεγαλύτερος λόγος είναι γιατί φοβούνται τη μοναξιά η το τι θα πουν η οικογένεια και οι φίλοι τους. Να θυμάστε όμως πως η σημαντικότερη σχέση σε αυτό τον κόσμο είναι αυτή που χτίζουμε με τον εαυτό μας.

Τέλος ανά όντως πιστεύετε πως βιώνετε μια τοξική σχέση, ένας ψυχολόγος είναι το καταλληλότερο άτομο να σας βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου