Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Δισκοκριτική: Taeyang – "White Night"




Release Date: 2017.08.16

Genre: R&B
Language: Korean
Label: 
YG Entertainment

Track List: 
1) Intro
2)  Wake Me Up
3)  Darling
4)  Ride
5)  Amazin'
6)  Empty Road
7)  Naked
8)  Tonight feat. Zico



Το τρίτο solo album του Νοτιοκορεάτη καλλιτέχνη Taeyang έχει τον τίτλο "White Night". O Taeyang είναι μέλος του Νοτιοκορεατικού συγκροτήματος BigBang, μιας από τις πιο επιτυχημένες μουσικές μπάντες της Νότιας Κορέας με δεκάδες επιτυχίες και εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο. 

O Taeyang ήταν το πρώτο μέλος της μπάντας, που το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του solo single με τίτλο "Hot" κερδίζοντας κριτικούς και κοινό. Μετά από αυτό ακολούθησαν άλλα δύο ολοκληρωμένα album το "Solar" το 2010 και το "Rise" το 2014. Τα album του κατακτούν τις πρώτες θέσεις των Charts στη Νότια Κορέα, ενώ το δεύτερο του album με τίτλο "Rise" στο Billboard Chart έλαβε την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ ένας solo Κορεάτης καλλιτέχνης. Την ίδια χρονιά το τραγούδι του "Eyes, Nose, Lips" αναδείχτηκε σε τραγούδι της χρόνιας σε όλα τα μεγάλα Κορεάτικα βραβεία, κάτι που κανείς solo καλλιτέχνης δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε. Αν και μόλις 29 ετών ο Taeyang, που το όνομα του σημαίνει ήλιος στα Κορεατικά, έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους, ενώ έχει κερδίσει σπουδαία βραβεία όπως αυτό του Καλλίτερου άνδρα καλλιτέχνη, του καλλίτερου σόλο R&B & Soul album, αλλά ίσως το σπουδαιότερο βραβείο που έχει λάβει μέχρι σήμερα είναι εκείνο που του έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Νοτιάς Κορέας για τη συνολική του προσφορά στον πολιτισμό και το τραγούδι.

Πολλά από τα τραγούδια του τα γράφει ο ίδιος. Πολλοί είναι εκείνη που τον θεωρούν πρίγκιπα της R&B μουσικής και όχι αδίκως αφού διαθέτει μία από τις πιο αισθαντικές φωνές, θα τολμήσω να πω παγκοσμίως, αφού θα μπορούσε κανείς να πει πως με τις φωνητικές του ικανότητες είναι η αρσενική έκδοση της Alicia Keys.

Το τρίτο του solo album "White Night" περιλαμβάνει 8 τραγούδια, το White Night, το Wake Me Up, το Darling, το Ride, το Amazin, το Empty Road, το Naked και το Tonight που αποτελεί και το μοναδικό ντουέτο του δίσκου με τον ράπερ Zico από τους Block b. Το Wake Me Up και το Darling είναι τα δύο κομμάτια που επιλέχτηκαν για να γίνουν βίντεο κλιπ. Κάθε τραγούδι του δίσκου έχει τη δική του προσωπικότητα. Αυτά που εγώ ξεχωρίζω είναι το Darling, το Amazin, το Empty Road, και το Tonight. Το κομμάτι "Darling" είναι ένα τραγούδι χωρισμού που γράφτηκε πριν από τέσσερα χρόνια και μιλάει για μια παθιασμένη αγάπη που κατέληξε στον χωρισμό. Το εξώφυλλο του δίσκου και οι φωτογραφίες που το συνοδεύουν είναι από τα πιο artistic της χρονιάς.

Και αν κάποιοι λένε πως η φήμη αλλάζει τον άνθρωπο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Taeyang, που παραμένει πάντα το ίδιο παιδί που στην ηλικία των 12 ετών τόλμησε να κυνηγήσει τα όνειρα του, χτυπώντας την πόρτα μιας από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες στην Κορέα, της YG Entertainment και βγήκε ο απόλυτος νικητής.

Αυτή την εποχή ο Taeyang πραγματοποιεί παγκοσμία περιοδεία σε Αμερική, Καναδά, Κορέα και πολλές άλλες Ασιατικές χώρες.

Όσο ο Taeyang θα έχει πιστούς θαυμαστές, πιστούς φίλους όπως ο G–Dragon, πίστη στο θεό και πίστη στον εαυτό του θα μας χαρίζει την μαγική φωνή του και την λάμψη του σαν ήλιος. 

To album είναι διαθέσιμο στο iTunes.


Βαθμος 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου