Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Δισκοκριτική: BTS Love Yourself 承 'Her'




Genre:Rap / Hip-hop

language:Korean 

Release Date: 2017.09.18

Label: Big Hit Entertainment

Track list:
1) Intro: Serendipity
2) DNA
3) Best of Me
4) Dimples
5) Pied Piper
6) Skit: Billboard Music Awards Speech
7) Mic Drop 
8) Go Go
9) Outro: Her

Το Νοτιοκορεατικό συγκρότημα BTS είναι ήδη γνωστό παγκοσμίως, αυτή τη φορά ταράζει και πάλι το χώρο της μουσικής με την κυκλοφορία του 5ου mini album του που τιτλοφορείται Love Yourself 承 'Her'. Το συγκρότημα αποτελείται από 7 υπερταλαντούχα μέλη και κάθε μέλος ξεχωριστά βάζει τη δική του προσωπική σφραγίδα στο group. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Rap Monster, ο V, ο Suga, ο Jungkook, ο Jimin, ο J-Hope, και ο Jin. Οι ηλικίες τους είναι από 20 μέχρι 24 ετών και αν και τόσο νέοι έχουν καταφέρει με το ταλέντο τους και τη σκληρή δουλεία τους να κατακτήσουν τον κόσμο της μουσικής, θυμίζοντας σε όλους μας πως αν κάποιος παλέψει για τα όνειρα του μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Τα αρχικά του ονόματος τους σημαίνουν "Bangtan Boys" ή "Bulletproof Boy Scouts" ή "Beyond The Scene".
Το συγκρότημα εμφανίστηκε στην μουσική σκηνή το 2013 και από τότε μέχρι σήμερα έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία, ενώ έχει πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια album παγκοσμίως. Τα αγόρια διαθέτουν ένα από τα ισχυρότερα fan club στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας που ονομάζεται "Army". Συνήθως γράφουν τα τραγούδια τους οι ίδιοι και κάθε τους τραγούδι σκαρφαλώνει στην κορυφή των μουσικών charts. Μερικά μόνο από τα βραβεία που έχουν κατακτήσει είναι: " Καλλιτέχνης της χρόνιας το 2016", "Βραβείο καλλίτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη το 2013", δυο ευρωπαϊκά βραβεία MTV, το περιοδικό Forbes τους ανέδειξε ως τους πιο δημοφιλής καλλιτέχνες στο twitter, οι times συμπεριέλαβαν το συγκρότημα στη λίστα με τους 25 πιο σημαντικούς ανθρώπους στο διαδίκτυο, ενώ η κορυφαία διάκριση του συγκρoτήματος ήταν φέτος όταν στα μουσικά βραβεία Billboard έλαβαν το βραβείο του πιο δημοφιλούς καλλιτέχνη, ένα βραβείο που για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού έλαβε ένας καλλιτέχνης από την Νότια Κορέα. Το μουσικό ύφος του συγκροτήματος κινείται σε R&B / Rap / Hip-hop ρυθμούς συνήθως, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που αυτά τα αγόρια έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τραγουδήσουν τα πάντα με μεγάλη δεξιότητα.
Το καινούργιο τους album Love Yourself 承 'Her' αποτελείται από 9 Track και δυο κρυφά κομμάτια. Το τραγούδι "DNA" οπτικοποιήθηκε και από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του έσπασε τα ρεκόρ προβολών στο you tube, 15 εκατομμύρια προβολές τις πρώτες 24 ώρες. Το τραγούδι "Best of Me" είναι μία συνεργασία με το διάσημο ντουέτο Chainsmokers, είναι ένα rap κομμάτι με electro-pop επιρροές. Το album περιλαμβάνει και τον λόγο που είχαν εκφωνήσει στα βραβεία Billboard ως ένα ευχαριστώ στους fan τους. Τα τραγούδια "Mic Drop" και "Go Go" είναι κοινωνικού περιέχομενου όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στην επίσημη παρουσίαση του album. Το πιο ηχηρό όμως μήνυμα του album που από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 του iTunes chart στην Αμερική, είναι πως πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας. Το album είναι ήδη στις πρώτες θέσεις των chart σε 40 χώρες. Το τραγούδι "Dimples" είναι ίσως το πιο ατμοσφαιρικό τραγούδι του δίσκου που αποπνέει μια ρομαντική διάθεση και μας επιτρέπει να απολάυσουμε τις βελούδινες φωνητικές ικανότητες των αγοριών.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το ύφος του δίσκου διαφέρει από τα προηγούμενα, ίσως μας δείχνει μια πιο ώριμη μουσική πλευρά του συγκροτήματος που πάντα θα κερδίζουν τις καρδιές μας και άλλωστε αληθινοί καλλιτέχνες είναι εκείνοι που μπορούν να εξελίσσονται και να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο πέρασμα του χρόνου και όχι εκείνοι που συνεχώς επαναλαμβάνουν τους εαυτούς τους. Όπως φαίνεται πάντως οι BTS απέχουν πολύ από τους προσωρινούς αστέρες της μουσικής, ήρθαν για να μείνουν προσφέροντας μας απλόχερα κάθε κομμάτι του εντυπωσιακού ταλέντου τους. Το album είναι διαθέσιμο στο iTunes και το Spotify.
ΒΑΘΜΟΣ 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου